CV

Gebouw 94 DSM "Het nieuwe werken"

OPDRACHT
Vanuit het door Broekbakema ontwikkelde masterplan voor de Chemelot Research Campus van DSM te Geleen krijgen wij in 2008 opdracht om het bestaande gebouw 94 gedeeltelijk te verbouwen. Het project zal een 'pilot project' gaan vormen voor de rest van het gebouw. Het bestaande gebouw bestaat uit 4 verdiepingen waarin laboratoria zijn gehuisvest.
Deze laboratoriumruimten moeten worden omgebouwd tot aantrekkelijke kantoorruimten waarin 'het nieuwe werken' wordt voorgestaan.

Sleutelbegrippen zijn:
- open werkruimten
- onderlinge communicatie
- flexibiliteit
- geconcentreerd werken
- vergaderen

ONTWERP
Door de geringe daglicht toetreding, hebben we door de plaatsing van de kastenwanden en het toepassen van volledig glazen scheidingswanden het daglicht zo ver mogelijk de ruimte in willen brengen.
Heldere lichte kleuren met de ruimtescheidende kastenwanden als accent is dit naar volle tevredenheid gerealiseerd.
Deze manier van inrichten zal als uitgangspunt worden gehanteerd voor de rest van gebouw 94.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ARCHITECTEN:
Jan van Iersel
Han Rotgans
Bart Haazen